De behandeling

Tijdens een consult van maximaal 45 minuten, bespreekt de osteopaat eerst uw geboorte, medische geschiedenis en huidige klachten. Met deze informatie kan de osteopaat later gericht op zoek gaan naar de oorzaak van uw klacht. Daarna zal het lichamelijke onderzoek volgen.

Behandeling door een osteopaat wordt vaak als een grote opluchting ervaren, want er kunnen klachten worden verholpen, die al jaren spelen of zelfs onoplosbaar leken. Een geregelde preventieve osteopatische behandeling is te vergelijken met de apk van uw auto. In een preventief onderzoek gaat de osteopaat op zoek naar structuren die niet goed bewegen en die een risico vormen voor blessures of bepaalde aandoeningen. Zeker wanneer u een beroep of sport uitoefent waarbij het lichaam langdurig en eenzijdig wordt belast, kunt u zo veel kwalen voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. De osteopaat zal de gevonden blokkades met u bespreken en zal daarbij uitleggen hoe de blokkade kan ontstaan en hoe u klachten kunt voorkomen. Binnen 4 tot 5 behandelingen moet er een duidelijke verbetering van de klacht zijn. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 3 à 4 maanden.

Per 1 januari 2024 zijn de kosten voor een consult:

Kinderen t/m 12 jaar: €82
Volwassenen: €86

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het is raadzaam bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

“Ik vind dat osteopathie veel effect heeft. Mijn klachten zijn zo goed als weg en wat ik heel belangrijk vind is dat Natasha ook aangeeft als ze het idee heeft dat er verder onderzoek in het ziekenhuis nodig is. Dat geeft vertrouwen; bij een osteopaat ben je in goede handen.”

Bij Praktijk voor Osteopathie werken we veel samen met Fardo Stigter, Orthomoleculair Voedingscoach (06 25 04 13 50) en met Marieke Schonewille, Masseur (06 36 20 36 89). Onze behandelingen versterken elkaar, zodat we het best mogelijke resultaat voor jou kunnen behalen.